Kesäaktiviteetit

Kesällä Lapin luonto ja keskiyön aurinko ovat sinällään jo kokemus, mutta lähialueella löytyy myös muuta tehtävää.

Kuntoile ja liiku

Uutuutena Karemajojen läheisyyteen on rakennettu (2014) ympärivuotinen 18 väyläinen frisbee-golfrata, jonka käyttö on maksuton. Hotellista voi vuokrata frisbeekiekkoja

Karemajoilta lähtevät latu-urat ovat kesällä pururatoja, joita voit kulkea jalan tai pyöräillen. Lisäksi erilaisia merkittyjä luontopolkuja. Läheiseltä Ylitornion Kuntotalolta löytyvät kuntosali ja uimahalli, lisäksi voit uida Tornionjoessa tai Övertorneån keskustassa sijaitsevassa ulkouimalassa, mistä löytyy myös vesiliukumäet lasten iloksi.

Näköalat ja luontokohteet

Karemajoilta avautuu näkymä suvantona virtaavalle Tornionjoelle ja sitä ympäröiville vaaroille, mutta maisemia voi katsella myös muilta vaaroilta joista lähimpänä kuuluisa Aavasaksan kalottivaara, joka on tunnettu jo vuosisatoja Suomen eteläisimpänä pisteenä, missä voidaan juhannuksena nähdä keskiyön aurinko. Aavaksanvaarassa sijaitsee myös Keisarinmaja ja näköalatorni. Vaaran laella kiertää myös Kruununkierros, jonka avulla voit kulkea valtavien kivilohkareiden yli ja ihailla näkymiä länteen, pohjoiseen ja itään. Aavasaksa on yksi Suomen kansallismaisemista.

Ainiovaaraa lähes vastapäätä Ruotsin puolella on Luppiovaara, jonka kivet jääkausi on muokannut terassimaisiksi, aivan kuin ne olisivat ihmisen muokkaamia. Luppiossa on näköalakahvila, jossa ruokailumahdollisuus. Sieltä löytyy myös vanhoja sodanaikaisia bunkkereita sekä pieni tähystystorni.

Vapaana virtaava Tornionjoki ja sen kosket kannattaa myös katsoa. Tee rengasretki Pellon tai Tornion kautta ja tutustu jokinäkymään ja sen koskiin molemmin puolin rajaa. Tornion ja Haaparannan kautta ajaen voit tutustua Kukkolankoskeen, joissa voit nähdä perinteistä siian lippoamista. Pellon kautta kiertäessä matkalle osuu mm. Kattilakoski, jonka Ruotsin puolella sijaitseva taukopaikka on valittu Ruotsissa kauneimmaksi pysähdyspaikaksi. 

Tutustu alueen kulttuurikohteisiin ja osallistu tapahtumiin

Alueella on myös erilaisia kulttuuritapahtumia ja kulttuurikohteita. Lue lisää lähialueen kohteista Ylitornion matkailusivuilta.

Torniossa sijaitsee tutustumisen arvoiset Tornionlaakson maakuntamuseo ja Aineen taidemuseo. Pellossa Orangin kylässä on Oranki Art -ympäristötaidenäyttely, jossa on nähtävillä taiteilijoiden ympäristötaidetta ympäri maailman. Ruotsin puolella kesällä ovat myös suuret markkinatapahtumat Matarengin markkinat ja Pajalan markkinat.

Karemajat Oy

Karemajojentie 219
95600 Ylitornio

Sähköposti

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Alennusta Eläkeliiton ryhmille

Eläkeliiton jäsenet yöpyvät meillä edullisemmilla hinnoilla! Katso jäsenetuhinnat täältä...